2016 månadsmöte Oktober

Till månadsmötet 21/10 kom 182 besökare för att lyssna på fotbollsprästen Mats Löwing när han med en stor portion humor och värme kåserade om
TAVLOR I HANS LIV.

Han började med att be om ursäkt för att han missade sitt besök hos oss för något år sedan. Dagens besök kallade han därför för en BOT OCH BÄTTRINGSRESA.

Mats Löwing bor i Åsle prästgård. Han tjänstgör i Skara stift i två olika pastorat i Falköping och Tidaholm. I dessa pastorat finns 40 olika kyrkor som han då och då besöker.
Prästgården där han bor är gammal, sned och vind och full med tavlor, fotografier och minnen. När man kliver in i huset möts man av humoristiska tavlor gjorda av en konstnärinna som specialiserat sig på kor. Genom att se dessa roliga tavlor blir man genast på gott humör.
I hallen hänger också ett fotografi från år 2000 då Mats iförd prästkappa och stormhatt tog emot 350 personer som kommit för att närvara vid hans mjölkbordsbesiktning.
Går man vidare in i prästgården kommer man till hall nummer två som i folkmun kallas för”bonnavänna”. Det var rummet innan pastorsexp. där man väntade med mössan i handen på att få prästbetyg m m .
Minnen, upplevelser och härliga berättelser från förr berättade Mats om på ett levande sätt genom sina tavlor och fotografier.
Gamla och även nya fotografier och tavlor som återger stunder som betytt något i livet är viktiga att minnas och att grunna över, menar Mats.
På ett underhållande vis berättade Mats med stor värme och humor så att vi åhörare kunde leva oss in i hans berättelser. Många glada skratt bjöd han också på.
Mats avslutade sitt kåseri med en berättelse från en fotbollsmatch där han fick rött kort vilket förorsakade stor munterhet och stora rubriker i pressen .
Efter långa och varma applåder avtackades Mats av ordf. Gun med en fin blomsterbukett.

Mötet fortsatte med kaffe och smörgås och avslutades i vanlig ordning med utlottning av bordsdekorationerna samt föreningsinformation och en vädjan om mer engagemang från medlemmarna för att säkerställa en bra fortsättning på vår förening.

Vid pennan Ingela Burwall

Vill Du se foton från mötet klicka här