Nostalgitrippen

13 september

Vi börjar dagen med ett besök i Tokabo, där vi får höra historien om bildhuggaren Johannes Andersson och hans ättlingar – flera generationer träsnidare. Mjöbäckssnidarna blev med tiden välkända i kyrkosammanhang och i Västergötland och Halland finns mängder av predikstolar och altaruppsatser härifrån. Efter den fascinerande historien får vi på egen hand upptäcka den vackra miljön och byggnaderna. Missa inte 50- och 60-talsrummet på övervåningen i huvudbyggnaden. Här serveras vi också kaffe, fralla och våffla. Välj den kaffekopp du tycker bäst om!

Överlidaljus säljer handgjorda stearinljus, tillverkade på plats. Har vi tur får vi kanske se hur det går till. Här kan man köpa allt från konfirmandminnesljus och landskapsblommeljus till ljus med både Allsvenskans och Elitseriens olika lagemblem!
Övralida industri- och hantverksmuseum är nästa stopp. Här hittar de flesta besökare nostalgi och gamla minnen. I den här gamla industrilokalen finns personberättelser och företagshistoria men också ett gammalt postkontor, ett tryckeri, en diversehandel och en skolsal. Bland mycket annat!

Vi färdas genom Kinds underbara natur och skogsmiljöer till Påarps Gård utanför Håcksvik. Här driver Anders och Pernilla fortfarande gården vidare men på ett helt annat sätt än tidigare generationer.
Vi äter en välsmakande lunch men får också veta mer om gården, verksamheten, lite spännande berättelser och om det alldeles nybyggda hotellet intill restaurangen.

Vi reser vidare till Håcksvik där vi får veta mer om kyrkans spännande historia och titta på Sven Erlandssons unika bonadsmålningar som täcker ett helt rum i den gamla Klockaregården. Sedan styr vi bussen hemåt.

Kl 06.50     Avresa Vänersborgs resecentrum

Kl 17.45     Beräknad hemkomst 

Pris: 720,-/person.

I resans pris ingår: Bussresa, inkluderar entréavgifter, fralla och våffla, lunch med dricka, kaffe och kaka samt lokalguide

Anmälan senast 25 augusti till Barbro Tviksta

0521 625 26 eller 0730 73 85 94                    

 OBS!! kort anmälningstid

 Inbetalningskort kommer att översändas från Resemakarn.

Top