Bussresa 18 april

HOVA, KARLSBORG OCH FORSVIKS BRUK

Avresa från Vänersborg till Hova. Där tas vi emot utanför Stikkan Anderssons barndomshem där det finns en byst av honom att beskåda. Vi får höra lite kåserier om Stikkan som under sin livstid skrev cirka 3000 låttexter, men det var som ABBA:s manager han blev mest känd. Han grundade och instiftade Polar Music Prize. Vi får sedan lyssna på Stikkans låtskatt live samtidigt som vi fikar.

Vi åker sedan vidare till Karlsborg. Här får vi en timmas guidad rundtur med buss på fästningen som byggdes på 1800-talat och skulle vara Sveriges reservhuvudstad om ryssen kom. Vi går ur bussen och tittar på kyrkan under guidningen. Sedan äter vi lunch inne på fästningsområdet innan vi åker vidare.

Nästa stopp är Forsviks Bruk. Här får vi en guidad visning. En lika vacker som unik miljö med bruksjärnväg och historiska byggnader för smedja, gjuteri och ett träsliperi för tillverkning av pappersmassa. Forsviks bruk har en 600 år lång historia och är en del av den svenska industrins vagga.
Forsviks bruk är som ett levande museum där man kan se arbete i smedja och gjuteri och även följa arbetet vid Forsviks Varv. Efter visningen får vi ett busskaffe med kaka vid bussen innan vi åker hemåt.

 

Kl 07.30     Avresa Vänersborgs Resecentrum

Kl 18.15     Beräknad hemkomst

 Pris: 695,-/person.

 I resans pris ingår: Bussresa. Kaffe och fralla. Guidning och livemusik i Hova
Guidning Karlsborgs fästning. Lunch. Guidning och entré Forsviks bruk
Busskaffe och kaka.

Anmälan senast 9 mars till Britta och Åke Johansson tel 0521-658 46 eller 070-634 40 63

 Inbetalningskort kommer att översändas från Resemakarn.

Top