Senaste månadsmötet

Månadsmöte tillika Årsmöte 27/2 2020

89 medlemmar hade samlats för att ta del av föreningens räkenskaper och val av styrelse.

Årsmötet. Räkenskaperna visade på plus och kassören Roland redovisade varför, trots en del höjda kostnader. Höjda medlemsavgifter och cirkelavgifter påverkade resultatet. Nyval av Inga-Maj Strid som ledamot och Frank Thunberg som suppleant och webbmaster hälsades välkomna. Lars Ericsson hade valt att avgå som webbmaster och tackades för sin tid i styrelsen och önskade att Frank Thunberg skulle fortsätta att hålla hemsidan attraktiv. Ordföranden inflikade att matlagningscirklar och Gubbkök ligger i planeringsstadiet. 

Till mötet arrangerades utlottning av vinster där första vinnaren fick välja vinst.

Här säljs lotterna av styrelsens skänkta vinster.  Vinnaren till vänster hade turen att vinna två vinster.

Sedvanligt goda smörgåsar avnjöts och utlottning av blomster avslutade mötet.

Helena och Peter Uhrberg höll ett föredrag om pilgrimsleden från St Jean Pied de Port i Frankrike till Santiago de Compostela i västra Spanien en sträcka på 799 kilometer som avverkas normalt på 35 dagar. Paret hade gjort vandringen två gånger med bästa tiden på 25 dagar. De har arrangerat sina resor på egen hand och inklusive allt med flyg och uppehälle på hotell hamnat på en kostnad av 30.000:- per person. 

Med 10 kilo packning på ryggen med jobbiga uppförsbackar och farliga nedförsbackar kämpade de sig västerut i ur och skur. De visade egna bilder för att beskriva det vackra scenariot de upplevde. Bilderna här får tala för sig själva. De upplevde en varierad natur, rena toan, billig mat och dryck samt valde hotell för sina övernattningar i stället för härbärgen då de ansåg sig unna nattro och kunna inta sin middag i lugn och ro. Hotellen var relativt billiga.

Helena och Peter Uhrberg höll ett intressant föredrag om sin pilgrimsvandring.
Pamplona – känt för den årliga tjurrusningen.
Tjuren, symbolen för Osborne jerez i Spanien, tillåts att finnas längs vägarna men utan att namnet skrivs ut.
Peter passerar byn Casanova som bara innehåller tio invånare.
Den för sjöfarare välkända fyren Cap Finisterre ligger strax norr om Compostela
Massor av bevis hinner man samla på sig under en vandring längs den urgamla Pilgrimsleden.

Vid pennan

Lars Ericsson