Senaste månadsmötet

Månadsmöte fredagen den 24 september 2021. Underhållning Refräng & Co.

Ca 60 personer kom till mötet, det första sedan oktober ifjol, och som vanligt i Folkets Hus festsal. Det var således ett kärt återseende för alla och ett tecken på att coronan börjar släppa sitt grepp om landet.Mötet inleddes med att vår ordf. Barbro Schönqvist hälsade alla välkomna och presenterade dagens program som inleddes med sång och musik av duogruppen Refräng & Co från Lödöse som underhöll i närmare 1 timma med trallvänlig dansmusik från 1950 och 1960-talen varvat med anekdoter och beskrivning av hur nöjeslivet i Sverige såg ut på den tiden. Många låtar utgick från melodiradion och svensktoppen som startade i början på 1960-talet och endast omfattade svenska låtar.

Duon bestod av Gunilla Hansen sång och Kent Jonasson dragspel och gitarr. Guppen hade tidigare spelat upp till dans på Liseberg, men spelar även för sittande publik, som idag. Man har också spelat in en del låtar på skiva och Kent påpekar att alla inspelningar är live. Ingen förinspelad musik. Några låtar som framfördes var: Ramona, Nat King Cole, Arvid, Siv Malmqvist, Tennesse Waltz, Alma Cogan, En sommardröm i vitt med Östen Warnerbring etc.

Publiken njöt av den vackra musiken.

Efter underhållningen bjöds på fika och utdelning av vinster i dagens lotteri. Därefter lottades blommor ut på dagens entrébiljett i vanlig ordning. Påpekas bör att dagens inträde var gratis med anledning av det långa uppehållet p.g.a Covid. Härefter avslutade ordföranden mötet och meddelade att vi var välkomna till Gemytträff på Vallgatan den 14 oktober.

Vänersborg 2021-09-27

Göran Ekman / sekr.