Senaste resan

Hemliga resan den 14 september

Vi startade som vanligt från Resecentrum. Lilla Bandet, dvs lådbäraren Johan var chaufför och primadonnan Ulrika var guide. Resan gick norrut och första stoppet var i Hamrane Bak och Kaffestuga, där vi bjöds på Kaffe och Klengås.

Lilla bandet

Sedan fortsatte vi färden via Upperud till Håveruds Glashytta där Jonny visade hur man blåser glas. Färden gick därefter söderut till Skålleruds g:a församlingshem där Sten Torstensson guidade oss genom sitt tomtemuseum med en massa tomtar, lunch serverades och efter lunchen underhöll oss Lilla Bandet, som alltid är väldigt uppskattat. Sten Torstensson kom med en överraskning, han ville visa oss något som inte alla hade besökt tidigare, nämligen Skålleruds kyrka. En träkyrka med sina äldsta delar från 1500-talet, vackert belägen vid sjön Nären. Sten berättade om några av de gravar vars de begravda hade haft en betydelse för bygden.

Studie av gravar vid Skålleruds kyrka.

Vi avslutade vår resa vid Sunnanå hamn med busskaffe, innan vi for hem. Det blev en heldagsutflykt som alla deltagare tyckte var lyckad

g.

Barbro Schönqvist

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *